«Οχι» στα μέτρα της κυβέρνησης από εργαζόμενους που συμμετείχαν σε τρεις πορείες

ΦΩΤΟ: SOOC

ΦΩΤΟ: SOOC

Την αντίθεση τους στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης εξέφρασαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις και τις τρεις ξεχωριστές πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
“Εκείνοι που έταζαν προεκλογικά ότι θα ‘σκίσουν τα Μνημόνια’, έρχονται τώρα να ισοπεδώσουν την κοινωνική ασφάλιση, φορολογούν ό,τι κινείται και συνεχίζουν τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Όσο εφαρμόζουν αυτή την πολιτική θα είμαστε στους δρόμους” δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
“Παραμένουμε όρθιοι, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε ησυχία και η λαϊκή οργή θα ξεσπάσει” επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) Πέτρος Κετικίδης.
Με πρωτοβουλία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΕΚΘ, στην οποία πήραν μέρος και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πρωτοβουλία Σωματείων και η ΟΚΔΕ, που έκαναν προσυγκεντρώσεις στην Καμάρα και στην πλατεία Αγίας Σοφίας, αντίστοιχα. Συμμετείχαν, επίσης, απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας “Αγγελιοφόρος”, που έχει κηρύξει πτώχευση. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Το ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Εργαζόμενοι στην αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ, αλληλέγγυοι σε αυτούς, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό με σύνθημα κατά της έκδοσης στις ιταλικές αρχές πέντε φοιτητών. Στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το δικαστικό μέγαρο, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί υπόθεση πλειστηριασμού των εγκαταστάσεων της ΒΙΟΜΕ, και έμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα.

Σε όλη τη διάρκεια των διαδηλώσεων, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης έμειναν κλειστοί για τα αυτοκίνητα.

Στη Θεσσαλονίκη κινούνται σήμερα ελάχιστα αστικά λεωφορεία, ανά γραμμή, και μόνο με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία.

Πηγή: ΑΜΠΕ