Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε παράνομους οίκους ανοχής οδήγησαν σε συλλήψεις

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους πραγματοποίησαν μεσημβρινές ώρες χθες (08-01-2015), αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων σε οίκους ανοχής στο κέντρο της πόλης, που είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών γυναικών, οι οποίες είτε λειτουργούσαν τις επιχειρήσεις χωρίς την απαιτούμενη άδεια, είτε είχαν παραβιάσει την σφράγιση που είχε τεθεί από την αρμόδια αρχή.

 

Συγκεκριμένα, συνελήφθη 54χρονη ημεδαπή, διότι λειτουργούσε οίκο ανοχής, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ενώ είχε εγκαταστήσει σε αυτόν 29χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας βεβαιώθηκε πταισματική παράβαση, καθώς  δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 

Επίσης, σε έτερο οίκο ανοχής στην ίδια περιοχή, συνελήφθησαν η 21χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτρια, η οποία επιπλέον εκδίδονταν στο χώρο και 60χρονη ομογενής, καθώς είχαν παραβιάσει το διοικητικό μέτρο της σφράγισης που είχε τεθεί στην επιχείρηση, από την αρμόδια αρχή.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο οίκημα, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας και ήχου, συνδεδεμένο με κάμερες, οι οποίες κατέγραφαν κινήσεις διερχόμενων πολιτών. 

 

Σε βάρος των συλληφθεισών σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Διευκόλυνσης αλλότριας ακολασίας» και παραβάσεων των Νόμων περί «Λειτουργίας σφραγιθείσας επιχείρησης» και «Προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», ενώ σε βάρος των εκδιδομένων βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις.

 

Ταυτόχρονα, νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της 08/09-01-2015, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται παράνομα σε υπαίθριους χώρους.

 

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαέξι (16) παραβάσεις, που αφορούν στη Νομοθεσία «Περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων».

 

 Οι έλεγχοι και οι συντονισμένες δράσεις θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr