Οι δέκα εντεταλμένοι του Μπουτάρη

Τα ονόματα των δέκα στελεχών της «Πρωτοβουλίας» που θα τον πλαισιώσουν στο έργο του ως εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι γνωστοποίησε ο Γιάννης Μπουτάρης στην εκτελεστική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε χθες με διευρυμένη σύνθεση, παρόντων πλην των αντιδη μάρχων και των προσώπων που κλήθηκαν να αναλάβουν νέα καθήκοντα.

 

Οι νέοι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι θα συνεργαστούν στενά με τους πέντε αντιδημάρχους, που ορίστηκαν από τον Γιάννη Μπουτάρη στις αρχές του μήνα, σε μία προσπάθεια να συγκροτηθεί μία ομάδα δουλειάς, που μπορεί να φέρνει αποτελέσματα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε χθες τα ονόματα των εντεταλμένων συμβούλων, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις δεν προχώρησε σε ακριβή καθορισμό των αρμοδιοτήτων που θα ανατεθούν σε κάθε πρόσωπο. Αυτός ο επιμερισμός αναμένεται σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα με τη δημοσιοποίηση των σχετικών αποφάσεων του δημάρχου στη “Διαύγεια”.

Στο πλευρό του αντιδημάρχου Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν πρόκειται να βρεθούν ως εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ο Simon Bensasson και ο Λευτέρης Κιοσέογλου. Ο τελευταίος θα διατηρήσει την ευθύνη για τον τομέα της δημόσιας τάξης αλλά και για τους ελέγχους για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, παράνομο παρκάρισμα σε ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης και παράνομη διαφήμιση.

Η Λίνα Λιάκου και ο Νίκος Φωτίου θα συνεργαστούν ως εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον αντιδήμαρχο Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στην ομάδα δουλειάς, που θα πλαισίωνε τον κ. Ζέρβα, υπήρχε η πρόθεση να τοποθετηθεί ως εντεταλμένος σε θέματα πολιτικής προστασίας και ο Στέλιος Λιακόπουλος. Ωστόσο ο παλιός πρόεδρος της πέμπτης δημοτικής κοινότητας διεμήνυσε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει κανένα πόστο ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος.

Ο Γιώργος Δημαρέλος και ο Στέλιος Κανάκης θα είναι τα δύο πρόσωπα που θα δουλέψουν μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά. Ο πρώτος θα συνεχίσει το έργο του στον τομέα της κυκλοφορίας και της βιώσιμης κινητικότητας και ο δεύτερος θα αναλάβει ευρύτερο ρόλο σε θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

 

Ο Σπύρος Πέγκας θα διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιο του τον τομέα του τουρισμού, που βρίσκεται και στις προτεραιότητες της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη. Την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα θα πλαισιώσουν ως εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ο Χρήστος Παπαστεργίου και ο Θανάσης Παπαναστασίου.

Τον νευραλγικό τομέα της παιδείας ο Γιάννης Μπουτάρης θα τον εμπιστευτεί στα χέρια ενός εκ των νεότερων στελεχών της “Πρωτοβουλίας”, του Ανέστη Τελίδη, ο οποίος θα κληθεί να συνεργαστεί με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Έλλη Χρυσίδου.

 

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

 

Μέχρι τη Δευτέρα εξάλλου αναμένεται να γίνουν γνωστά και τα πρόσωπα που θα οριστούν στα νομικά πρόσωπα του δήμου.

Στο δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός” θεωρείται βέβαιη η τοποθέτηση του Αλέξανδρου Άγιου, ενώ ως επικρατέστερος, για να αναλάβει την προεδρία του Οργανισμού Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.), εμφανίζεται ο Γιώργος Αρβανίτης. Η Άννα Αγγελίδου αναμένεται να είναι η νέα πρόεδρος των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), εφόσον ο Γιάννης Μπουτάρης επιλέξει να μετακινήσει τον Λάζαρο Ζαχαριάδη σε κάποιο άλλο πόστο.

 

Το όνομα του κ. Ζαχαριάδη έχει ακουστεί για την προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), χωρίς ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση τίποτε να θεωρείται κλειδωμένο. Βέβαιη είναι μόνον η απομάκρυνση από το πόστο αυτό της Σοφίας Ασλανίδου, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθεί να αναλάβει τις δημοτικές βιβλιοθήκες.
Η Μαρία Πασχαλίδου εκτιμάται ότι θα παραμείνει στο τιμόνι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ), ώστε να ολοκληρώσει το έργο της στη “Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας”, ενώ ο Πέτρος Λεκάκης εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου στα δημοτικά ωδεία.

 

Πηγή: Μακεδονία