Πάρκινγκ IX οι ποδηλατοδρόμοι

Στην τύχη τους άφησε ο Μπουτάρης τους ποδηλατοδρόμους οτη θεσσαλονίκη, την ώρα που υπόσχεται μια πόλη χωρίς αμάξια παρά μόνο με λεωφορεία, τραμ και ποδήλατα.

 

Η εικόνα που παρουσιάζουν εδώ και καιρό οι ποδηλατοδρόμοι που είχε κατασκευάσει ο Παπαγεωργόπουλος είναι τραγική. Οι ποδηλάτες αποφεύγουν να τους χρησιμοποιήσουν, αφού τις περισσότερες φορές βρίσκουν εκεί μέρος να παρκάρουν τα IX. τους οι οδηγοί.

Ακόμη και κάδους απορριμμάτων μπορεί να συναντήσει κανείς πάνω στους ποδηλατοδρόμους, ενώ πέρα από κάποια έργα καλλωπισμού που έγιναν την περίοδο της ΔΕΘ, και αυτά μόνο στον ποδηλατοδρόμο που βρίσκεται μπροστά από το συνεδριακό κέντρο «I. Βελλίδης», οι υπόλοιποι είναι χωρίς εμφανή σήμανση και κακοσυντηρημένοι. Π

 

αρ’ όλα αυτά, όσοι παρακολούθησαν το ανοιχτό φόρουμ της εβδομάδας ευφυούς κινηηκότητας στη θεσσαλονίκη δεν πίστευαν στα… αυηά τους όταν άκουσαν τον δήμαρχο θεσσαλονίκης να αναπτύσσει το όραμά του για τα μέσα μετακίνησης στην πόλη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για ένα δίκτυο γρήγορων μεταφορών, που θα ξεκινάει από την παράκτια συγκοινωνία και θα περιλαμβάνει τραμ, λεωφορεία και ποδήλατα. Το δίκτυο αυτό όμως, πρόσθεσε, αναμένεται να είναι έτοιμο την επόμενη πενταετία ή το αργότερο δεκαετία! Εως τότε οι ποδηλάτες θα παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα, κάνοντας σλάλομ ανάμεσα σε σταθμευμένα LX. στους ποδηλατοδρόμους, σε ένα δίκτυο που δεν καλύπτει ολόκληρη την πόλη.

Για το θέμα, είπε, χρειάζεται συνεργασία με την περιφέρεια, καθώς, όπως εξήγησε, οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης ανήκουν στην αρμοδιότητά της, ενώ αναμένεται να γίνει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, σε μια προσπάθεια οι υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας να σχεδιάσουν από κοινού ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

 

Πηγή: Δημοκρατία