Ουρές χιλιομέτρων από φορτηγά σε Ορμένιο και Κήπους

ΦΩΤΟ: REUTERS/STOYAN NENOV

ΦΩΤΟ: REUTERS/STOYAN NENOV

Σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από το τελωνείο των Κήπων έχουν φτάσει τα ακινητοποιημένα φορτηγά επί ελληνικού εδάφους, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ σε μήκος περίπου 20 χιλιομέτρων βρίσκονται παρατεταγμένα φορτηγά από την πλευρά της Τουρκίας.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εντάσεις, οι αγρότες του Έβρου προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε ολιγόωρο άνοιγμα του τελωνείου, προκειμένου να αποσυμπιεστεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα ενδέχεται να ανοίξουν την έξοδο προς Τουρκία και αύριο το πρωί την είσοδο από τη γείτονα χώρα.

Στο μεταξύ, ανυποχώρητοι από το αντι-μπλόκο τους είναι οι οδηγοί φορτηγών στη Βουλγαρία, οι οποίοι συνεχίζουν τον αποκλεισμό στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο και συγκεκριμένα στο συνοριακό σημείο διέλευσης Ορμενίου Ορεστιάδας.

Τα συγκεντρωμένα στο ελληνικό έδαφος φορτηγά έχουν ανέλθει στα 200. Λόγω του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρικών συνόρων του νομού, ανοιχτά παραμένουν τα μπλόκα στους κόμβους Καστανέων – Ριζίων και Διδυμοτείχου.