Π. Καμμένος: Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τα σπίτια των Ελλήνων

Κοινό μέτωπο με τα άλλα κόμματα (πλην αυτών που αποτελούν τη συγκυβέρνηση) αλλά και για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων προτείνει ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας στη ΔΕΘ.

 

Απαντώντας σε ερώτηση του Radio1d.gr ο κ. Καμένος εξήγησε ότι τις επόμενες ημέρες κατατίθεται από τους ΑΝΕΛ σχέδιο νόμου για τα κόκκινα δάνεια. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως η πρόταση βασίστηκε στις αποφάσεις που το τελευταίο διάστημα εκδόθηκαν και μάλιστα από Δικαστήρια της Βόρειας Ελλάδας , με τις οποίες οι δανειολήπτες απαλλάχθηκαν από τα χρέη τους στις; τράπεζες.

“Υπάρχουν επιτόκια που επιβάλλονται παράνομα, υπάρχουν έξοδα τραπεζών και τόκοι υπερημερίας οι οποίοι είναι παράνομοι. Εμείς αντιπροτείνουμε στο θεσμό του συνεργάσιμου δανειολήπτη , αυτόν της συνεργάσιμης τράπεζας . Πρέπει να υπάρξεις ένα κοινό μέτωπο πριν να είναι αργά διότι ήδη κάποιοι επιχειρούν να πωλήσουν τα δάνεια αυτά σε τράπεζες του εξωτερικού που διέπονται με αγγλικό δίκαιιο. Αυτό πάντως που προβληματίζει ιδιαίτερα τον κ Καμένο είναι το γεγονός ότι στο επόμενο διάστημα δηλαδή στις αρχές Νοεμβρίου θα ισχύσει η κατάργηση του βέτο για χώρες μέλη της ΕΕ γεγονός που θα έχει επιπτωση στα εθνικά μας ζητήματα αλλά και ότι θα προχωρήσει η τραπεζική ένωση και έτσι η Ελλάδα από το 2015 και μετά δεν θα διαχειρίζεται τον εθνικό της πλούτο και οι110 τόνοι χρυσού της τράπεζας της Ελλάδας θα μεταφερθούν στο ανεξάρτητο αυτό τραπεζικό σύστημα.

Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εκλογές ο κ Καμένος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στηρίξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει η Κυβέρνηση. “Έχουμε μερικά ονόματα να προτείνουμε , αλλά μετά τις εθνικές εκλογές” είπε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από το κόμμα και ενδέχεται να ψηφίσουν τον Πρόεδρο που θα προτείνει η Κυβέρνηση λέγοντας ότι θα είναι “προδότες” αν και “δεν νομίζω να υπάρχουν 180 που θα στηρίξουν την πρόταση Σαμαρρά” συμπλήρωσε. 

Αν και ο ίδιος ο κ Καμένος δεν αισθάνεται πλέον ένοικος μιας πολυκατοικίας που γέμισε ποντίκια όπως είπε, πολιτική άνοιξη και Λαος χωρίς τον Καρατζαφέρη, δεν απέκλεισε τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο βέβαια έχει βασικές διαφορές. Πάντως ήδη έχουν ξεκινήσει και ωριμάσει οι διαδικασίες …ενσωμάτωσης στους ΑΝΕΛ των μικρότερων δημοκρατικών κομμάτων του Πατριωτικού τόξου όπως του Αρματος Πολιτών του κ Δημαρά και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος του κ Νικολόπουλου, τον οποίο είδαμε και στη συνέντευξη τύπου.  

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr