Π. Σκουρλέτης στο radio1d.gr: “Δεν θα συνεργαστούμε με όσους οδήγησαν την Ελλάδα στα Τάρταρα”

 «Αποκλείουμε κάθε συνεργασία με αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στα Τάρταρα» δήλωσε στο radio1d.gr, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

 

Ο κ.Σκουρλέτης, μίλησε για την επιδίωξη της αυτοδυναμίας, τις συμμαχίες, την στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δανειστών, την αναζήτηση των ευθυνών και τις ανησυχίες για την επόμενη ημέρα.

 

Τρία εικοσιτετράωρα πριν την αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, ο κ.Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι εκείνο που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία, γιατί δεν υπάρχουν φερέγγυα σχήματα για μια κυβερνητική συνεργασία, θεωρεί μάλιστα την αυτοδυναμία ως εφικτό στόχο.

 

Ο Πάνος Σκουρλέτης, απέκλεισε πάντως κάθε ιδέα συνεργασίας “με αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στα τάρταρα” αλλά και όσους, μιλώντας για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ “θέλουν να βγουν από τα αδιέξοδά τους” ενώ χαρακτήρισε ιστορικό και σοβαρό λάθος της ηγεσίας του ΚΚΕ να μη δίνει το παρών στην κοινή προσπάθεια.

 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ το πιο πιθανόν θα είναι κοινοβουλευτικά αυτοδύναμος.Ο κόσμος θέλει να του δώσει μία ολόκληρη και όχι μισή ευκαιρία” είπε ο κ.Σκουρλέτης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίες με τα άλλα κόμματα.

 

«Η ΝΔ έχει ταυτιστεί με την φορολογική αφαίμαξη του λαού»

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός  αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους υπέρογκους φόρους που θα φέρει  ο κ.Σκουρλέτης είπε “η ΝΔ έχει ταυτιστεί με τη φορολογική αφαίμαξη του κόσμου”.

 

Επίσης, ο Πάνος Σκουρλέτης ερωτηθείς για την άρνηση του ΚΚΕ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως “είναι πάρα πολύ σοβαρό και ιστορικό λάθος”. 

 

Τέλος ο κ.Σκουρλέτης αναφερόμενος για την επόμενη ημέρα των εκλογών είπε “τη Δευτέρα θα έχει γίνει ένα αποφασιστικό βήμα, που θα μεταφράζεται σε μία αλλαγή σελίδας για τον τόπο.Μέσα από πραγματικές δυσκολίες, αλλά με προοπτική”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr