Πάνω από τη Συρία πέταξε αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Αεροσκάφος της Malaysia Airlines πέταξε χθες επάνω από τη Συρία για να αποφύγει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας μετά την τραγωδία της περασμένης εβδομάδας, επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία, τονίζοντας ότι η πορεία αυτή είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες.

Η πτήση MH4 ανάμεσα στο Λονδίνο και την Κουάλα Λουμπούρ, ακολούθησε πορεία εγκεκριμένη από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), ανακοίνωσε χθες το βράδυ η εταιρεία.

«Δεν ισχύουν περιορισμοί για τον συριακό εναέριο χώρο. Καθ΄όλη τη διάρκεια της πορείας η πτήση MΗ4 βρισκόταν σε εναέριο χώρο εγκεκριμένο από τον ICAO, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Malaysia Airlines.

Μετά την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines την Πέμπτη επάνω από την ανατολική Ουκρανία, δεκάδες αεροπορικές εταιρείες τροποποίησαν τα σχέδια πτήσης για να αποφύγουν την περιοχή κοντά στην ουκρανο-ρωσική μεθόριο.

Τα Airbus A380 που πραγματοποιούν την πτήση Λονδίνο-Κουάλα Λουμπούρ συνήθως πετούν επάνω από την Τουρκία, σύμφωνα με το Flightradar24, την ιστοσελίδα που δείχνει την κυκλοφορία των αεροπλάνων ανά τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο.

Ωστόσο χθες, η πτήση MH4 πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας, επάνω από την Συρία.
«Καθ ΄όσον γνωρίζουμε, η MH4 ήταν η μόνη πτήση που πέταξε επάνω από τη Συρία», αναγράφηκε στον λογαριασμό της ιστοσελίδας στο Twitter.