Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας για την αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

 

«Συγκυβέρνηση και ΟΑΣΘ κάνουν ακόμα πιο δυσβάστακτη την καθημερινότητα εργαζομένων, ανέργων, μαθητών, φοιτητών και όλου του λαού της πόλης που δεν έχει καμιά άλλη επιλογή μετακίνησης, καθώς ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτικό μονοπώλιο επιδοτούμενο από το κράτος», κατήγγειλε η Αλέκα Κρασοπούλου, εκ μέρους του Συντονιστικού πολιτών και συλλογικοτήτων, και πρόσθεσε: «Από το 1957 μια φούχτα λεωφορειούχων μέχρι σήμερα κερδίζουν ανενόχλητοι με κατοχυρωμένα και εγγυημένα κέρδη, εκμεταλλευόμενοι ένα κοινωνικό αγαθό που θα έπρεπε να είναι ελεύθερο και δωρεάν. Σήμερα για μια ακόμη φορά, προκειμένου να μειώσουν το κόστος των μετακινήσεων για τον κρατικό προϋπολογισμό, οι κυβερνώντες αφήνουν άθικτα τα κέρδη των μετόχων και φορτώνουν το κόστος, μέσω των αυξήσεων, στους επιβάτες».

 

Μέλη του Συντονιστικού ανάρτησαν πανό έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατέθεσε ψήφισμα στο οποίο διατυπώνονται τα αιτήματα για: Απόσυρση των αυξήσεων στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ. Δωρεάν μετακινήσεις ανέργων, μαθητών, φοιτητών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Δημόσιο, φτηνό και ποιοτικό φορέα μαζικών μεταφορών.

 

Ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Μπόλαρης διαμαρτυρήθηκε για την αύξηση την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και κάλεσε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να δώσει στη δημοσιότητα το μετοχολόγιό της.

 

«Απαράδεκτη και αντικοινωνική» χαρακτήρισε την αύξηση ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Αγαπητός και σημείωσε πως είναι «προκλητική» η πολιτική του ΟΑΣΘ απέναντι στους ανέργους. Κάλεσε τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να αναλάβει πρωτοβουλία προς τον ΟΑΣΘ με αίτημα να αποσυρθεί η αύξηση και να δοθεί η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης στους ανέργους με απλή επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους.