Παράταση προθεσμίας Ε9 έως και 30 Ιουνίου 2015

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015 παρατάθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η προθεσμία που έληξε χθες και αφορούσε την υποβολή δηλώσεων ακινήτων Ε9. 

 

Η παράταση αφορά όλους τους φορολογούμενους οι οποίοι πραγματοποίησαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους το 2014, αλλά πλέον και αυτούς που θα πραγματοποιήσουν κάποια μεταβίβαση έως τις 31 Μαΐου 2015. 

Από την παράταση προκύπτει ότι επί της ουσίας η οριστικοποίηση του εισπρακτικού αποτελέσματος του νέου φόρου ακινήτων για το 2015 θα γίνει μετά την 30η Ιουνίου, καθώς τότε θα έχει το υπουργείο Οικονομικών την πλήρη εικόνα της φορολογικής βάσης των ακινήτων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναφέρει τα εξής: 

Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και μετά από αιτήματα που έχουν υποβληθεί προς τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ανακοινώνεται ότι, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση, θα παραταθεί μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2015 η προθεσμία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2015.

Στην ίδια προθεσμία θα υποβληθούν και οι δηλώσεις στοιχείων (έτους 2016) για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την 31η Μαΐου 2015.