Παράταση στην απόσυρση αυτοκινήτων και το 2015

Για ένα ακόμα χρόνο παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα.

 

Το μέτρο έχει όφελος για όσους αποφασίσουν να αγοράσουν αυτοκίνητα, μια έκπτωση στα τέλη ταξινόμησης από 300 έως 2.800 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος.

 

Στην ίδια τροπολογία αναμένεται το πάγωμα για δυο χρόνια του φόρου υπεραξίας ακινήτων, έτσι ώστε να ενισχυθεί η κτηματαγορά.

 

Αναμένεται επίσης η κατάργηση του ΦΠΑ για την αυτοπαράδοση που ωφελεί επί της ουσίας τους κατασκευαστές που έχουν περίπου 160.000 απούλητα ακίνητα και καλούνται να πληρώσουν για σπίτια που έχουν μείνει στα αζήτητα.

 

Επίσης στην τροπολογία φαίνεται ότι θα συμπεριληφθούν ρυθμίσεις για την μονιμοποίηση του μέτρου της καταβολής τελών κυκλοφορίας με το μήνα, ώστε να μπορεί κάποιος οδηγός να λαμβάνει πίσω τις πινακίδες του πληρώνοντας τέλη μόνο για το εναπομείναν διάστημα του χρόνου.

 

Θα υπάρξει επίσης διευκόλυνση για όσους υποβάλλουν προσφυγές στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου των Οικονομικών για θέματα φορολογίας προστίμων. Πρόκειται για παράταση 90 ημερών αντί για 60 που δίνεται σήμερα.