Χιλιάδες Έλληνες κάνουν Χριστούγεννα με κομμένο ρεύμα

Μπορεί στα κλιμάκια των κομμάτων να επικρατεί πυρετός λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες όμως η καθημερινότητα αποτελεί Γολγοθά 

 

“Καθημερινά η ΔΕΗ προχωρά σε διακοπή ρεύματος για λογαριασμούς που έχουν ξεπεράσει τα 300 ευρώ. Ακόμη και στην περίπτωση ρύθμισης των χρεών προς τη ΔΕΗ πολλοί κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν καταφέρνουν να πληρώσουν με αποτέλεσμα το ρεύμα να ξανακόβεται” εξηγεί στο Radio1d.gr ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων Δυτικών Συνοικιών Νίκος Κτενάς. “Παρά τα όσα έχουν εξαγγελθεί η ΔΕΗ είναι πιο αυστηρή στα κριτήριά της και κόβει άμεσα το ρεύμα, ακόμη και σε περιπτώσεις που υπάρχουν άνθρωποι με αναπηρίες. “Μόνο εάν έχεις αναπηρία που φθάνει το 87% γλυτώνεις. Το κοινωνικό τιμολόγιο δυστυχώς δεν είναι μέτρο που επαρκεί και οι Δήμοι δεν κάνουν κάτι, ενώ με τους μηχανισμούς που διαθέτουν θα μπορούσαν” εξηγεί ο κ Κτενάς.

Τα μέλη της Επιτροπής πραγματοποιούν δράσεις ενημέρωσης του κοινού σήμερα Δευτέρα, Τρίτη αλλά και Τετάρτη παραμονή των Χριστουγέννων προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν το κοινό αλλά και τους υπεύθυνους.

Η πολιτική των Μνημονίων, έχει οδηγήσει μαζικά τους εργαζόμενους στην ανεργία (28%) και τη φτώχεια (σε καθεστώς ένδειας 2,5 εκατομμύρια, ενώ ακόμη 3,8 εκατ, απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια). Χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στα λουκέτα, τους τοκογλύφους και την ανεργία, με αποτέλεσμα η επιβίωση να γίνεται με δυσκολία.

Σε περίπτωση κομμένου ρεύματος μπορεί κανείς να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 2310 265730 και στο e-mail epitropidrasis@gmail.com 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr