Πέθανε από ανακοπή καρδιάς η κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, Αλεξία

Ένα αγαπημένο τηλεοπτικό πρόσωπο, η Αλεξία Αλεξιάδου, κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, έφυγε από τη ζωή ξημερώματα της Τετάρτης.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός της προήλθε από ανακοπή καρδιάς, ωστόσο αυτή την ώρα γίνεται η νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια. 

Το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε την Αλεξία Αλεξιάδου μέσα από τις εκπομπές, όπου μαγείρευε δίπλα στην μητέρα της. Επιπλέον, η Αλεξία Αλεξιάδου ήταν συγγραφέας της πολύ επιτυχημένης τριλογίας «Ερωτικές Συνταγές», «Γεύσεις Γάμου» και «Μια γιορτή για τα παιδιά».

 

Τα βιβλία της έχουν κατακτήσει διεθνή βραβεία από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό «International Cookbook Awards».

 

Το βιβλίο «Νηστήσιμα και Υγιεινά» που εξέδωσε σε συνεργασία με τη μητέρα της, βραβεύτηκε στη Γαλλία το 1999 καθώς και για τη φωτογράφησή του στην Αυστραλία (Silver Laddle Award 1999). 

Επίσης, το βιβλίο της «Ονειρικά Χριστούγεννα» (2004) έγινε best seller και επανεκδόθηκε 4 φορές.

Με την πρώτη της δουλειά στο χώρο της γαστρονομίας, το βιβλίο «Εξωτική Κουζίνα», η Αλεξία Αλεξιάδου έκανε το μεγάλο βήμα από τον κόσμο των χρηματοοικονομικών και τα δύο πτυχία ΒΑ στα Οικονομικά και MBA σε Import and Export Management από το City University Business School του Λονδίνου, στη μεγάλη της αγάπη, που λόγω οικογενειακής παράδοσης δεν μπορούσε παρά να είναι η μαγειρική.

Ακολούθησαν επιτυχημένες σειρές σε συνεργασία με μεγάλους εκδοτικούς ομίλους και η έκδοση του μηνιαίου περιοδικού μαγειρικής και lifestyle “realfood” το οποίο είναι από την έκδοσή του έως σήμερα το πλέον αναγνωρισμένο έντυπο στην κατηγορία του.

Η Αλεξία Αλεξιάδου ήταν μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals) και παρακολουθούσε τακτικά στο εξωτερικό σεμινάρια στο χώρο της γαστρονομίας, ενώ έδινε και διαλέξεις.

 

Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διέμενε μόνιμα στην Αθήνα. 

Με τον σύζυγό της Βαγγέλη Κιτσάκη ήταν ιδιοκτήτες του εκδοτικού οίκου «Alba Editions».

 

Το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες, τη Χαρά και τη Γενοβέφα.