Πλατεία Αριστοτέλους – Κάθε μέρα χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Με χριστουγεννιάτικα κάλαντα συνεχίζονται αύριο οι εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης στη γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης. Στο μικρό χριστουγεννιάτικο δάσος, που στήθηκε στους χώρους της πλατείας, οι αυριανές εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 11.30 το πρωί.

 

Ειδικότερα, στην εκδήλωση με κεντρικό τίτλο “Τα κάλαντα του κόσμου” θα συμμετέχουν η παιδική χορωδία Αγίας Τριάδας καθώς και χορωδίες παιδιών και ενηλίκων με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Αρμενία, την Ουκρανία και τη Σερβία, θα συμμετέχει ακόμη η ροκ μπάντα του δημοτικού ωδείου Πανοράματος – Πυλαίας – Χορτιάτη με τίτλο “Νέοι μουσικοί χωρίς σύνορα”, καθώς επίσης και το συγκρότημα “Mot a note” με ελληνικά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα της χριστουγεννιάτικης πλατείας θα συνεχιστεί υπό τον γενικό τίτλο “Μελωδικά Χριστούγεννα”.

 

Στις εκδηλώσεις θα περιλαμβάνονται συναυλία του γυναικείου ηλεκτρικού κουαρτέτου εγχόρδων “Fortissimo”, συναυλία από την ορχήστρα δωματίου “Contra Tempo” του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του δημοτικού Κέντρου Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης και συναυλία κουαρτέτου jazz.

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν τα “Μουσικο-παιχνιδίσματα στο Παραμυθοδάσος”, στα οποία θα συμμετέχουν η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου θεσσαλονίκης και η φιλαρμονική μπάντα του Παπάφειου ορφανοτροφείου, θα παρουσιαστεί επίσης παράσταση για παιδιά με “γιγαντόκουκλες” από τον θίασο “Redicolo”. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα διοργανώσει κυνήγι θησαυρού για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και ο Κύκλος Κρουστών.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά κάλαντα και αναβίωση εθίμων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Χορωδίες και μέλη πολιτιστικών συλλόγων θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα και ειδικότερα κάλαντα του Πόντου θα παρουσιάσει η χορωδία του Φάρου Ποντίων. Το έθιμο των Μωμόγερων θα αναβιώσουν τα μέλη του ομώνυμου συλλόγου και άλλοι ποντιακοί σύλλογοι, ενώ το έθιμο της Καμήλας της Ανατολικής Ρωμυλίας θα παρουσιάσει ο Χορευτικός Όμιλος θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Πολιτεία Πολιτισμού” θα βρίσκονται αυτές τις μέρες στην πλατεία Αριστοτέλους και θα συγκεντρώνουν παιχνίδια που μπορεί να προσφέρει κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, προκειμένου να δοθούν σε ορφανοτροφεία της πόλης. Στην προσπάθεια συμμετέχουν επίσης οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

Πηγή: Μακεδονία