Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο λόφο Φιλοπάππου για να γιορτάσει τα Κούλουμα

Πλήθος κόσμου αψήφησε φέτος τον άστατο καιρό και βρέθηκε στο λόφο Φιλοπάππου για να γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα.

 

Ο εορτασμός ξεκίνησε με δυνατή βροχή που γρήγορα σταμάτησε με αποτέλεσμα πολλοί Αθηναίοι να πάρουν την απόφαση να ανέβουν στο λόφο. Οι καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν αποτρεπτικές και για το πέταγμα των χαρταετών, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να υψώσουν χαρταετούς στο συννεφιασμένο ουρανό.

 

«Κάθε φέτος και καλύτερα, γιατί πέρυσι τέτοια μέρα γιορτάσαμε με χιονόνερο. Οπότε του χρόνου είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε απόλυτη λιακάδα», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο λόφο Φιλοπάππου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και πρόσθεσε: «Το μήνυμα αισιοδοξίας είναι δεδομένο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, όπου απλώθηκαν οι γιορτές. Και αυτό είναι ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αγάπης για τον κόσμο».

 

«Φέτος οι εκδηλώσεις της Αποκριάς στην πόλη απλώθηκαν σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Σήμερα είμαστε στο λόφο του Φιλοπάππου με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και παραδοσιακά εδέσματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν περίπου 3.000 μερίδες με λαγάνες και ελιές. Ωστόσο, «θύμα» της κρίσης ήταν φέτος ο παραδοσιακός χαλβάς, που απουσίαζε από το σαρακοστιανό κέρασμα του δήμου.

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου υποδεχόταν τους Αθηναίους στην είσοδο του Φιλοπάππου, ενώ στο λόφο οι Αθηναίοι χόρεψαν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών που ερμήνευσε το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων.

 

Εκδήλωση διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και στο πάρκο ΚΑΠΑΨ, στους Αμπελόκηπους.