Πομπή 1.500 κωδωνοφόρων στη Θεσσαλονίκη

Τα …κουδούνια είναι έτοιμα και φέτος να ξεσηκώσουν, με τον εκκωφαντικό ήχο που παράγουν, όλη τη Θεσσαλονίκη. 

 

Περισσότεροι από 1.500 κωδωνοφόροι θα λάβουν μέρος στην πομπή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της πόλης και θα έχει ως στόχο να παρασύρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε ένα ξέφρενο γλέντι.

Η πομπή θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 17.00 το απόγευμα, με τους κωδωνοφόρους να παρελαύνουν από τον Λευκό Πύργο έως την Πλατεία Αριστοτέλους, μέσω της παραλιακής οδού, θέλοντας να δώσουν το δικό τους, παραδοσιακό, χρώμα στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τη δράση «Δρόμοι του Κουδουνιού» -που γίνεται για δεύτερη χρονιά- στην οποία θα συμμετέχουν περισσότερες από 25 ομάδες από διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και τα νησιά. Μεταξύ τους θα βρίσκονται και κωδωνοφόροι από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Ωστόσο, η αυλαία των εκδηλώσεων για τους «Δρόμους του Κουδουνιού» θα ανοίξει αύριο, Σάββατο, στις 18.00 το απόγευμα, καθώς στο κτίριο περιοδικών εκθέσεων του Λαογραφικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιηθεί η παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης κωδωνοφόρος».