Προειδοποίηση Σόιμπλε: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά έξοδος από το μνημόνιο

Κλειδί για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές χαρακτηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα, ζητώντας και αυτός την ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

 

Όπως είπε σε δηλώσεις του κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του σημερινού Ecofin, ο κ. Σόιμπλε, στην Ελλάδα η εξέταση της πορείας του προγράμματος δεν μπορεί ακόμη να ολοκληρωθεί γιατί σημαντικά τμήματα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί, κάτι που -όπως ανέφερε- είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

“Γι’ αυτό απευθύναμε όλοι έκκληση στην Ελλάδα να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το πρόγραμμα” τόνισε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας πως είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί κανείς πιθανώς να κάνει ή να μην κάνει μετά το τέλος του προγράμματος.

 

Ο ίδιος ανέφερε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες, συμπληρώνοντας όμως πως δεν είμαστε ακόμη στο σημείο να έχει εξαλειφθεί ενδεχόμενος κίνδυνος.

 

Πηγή: Mega