Προκαλεί η Bild: «Σόιμπλε σ’ ευχαριστούμε για το όχι στους Έλληνες»

Τον γερμανό υπουργό Οικονομικών αποθεώνει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Bild ευχαριστώντας τον για το «όχι» που είπε «στους χρεοκοπημένους Έλληνες».

 

Έχοντας φωτογραφία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και σε ένα μικρότερο πλαίσιο τον Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη από τα έδρανα της ελληνικής Βουλής, η Bild αποθεώνει για λογαριασμό του γερμανικού λαού τον Σόιμπλε.

 

«Η Γερμανία λέει ευχαριστώ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», αναφέρει χαρακτηριστικά, και προσθέτει στον υπέρτιτλο: «Επιτέλους κάποιος είπε ΟΧΙ στους χρεοκοπημένους Έλληνες».

 

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει μέσα στο κείμενο ότι «έπειτα από αρκετές εβδομάδες μπλόφας και πονηριάς, οι Έλληνες ζήτησαν χθες νέα ενίσχυση πολλών δισεκατομμυρίων», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης ως «Δούρειο Ιππο», αφού λέει ότι σκοπός των Ελλήνων είναι να πάρουν τώρα τα χρήματα αλλά να μην ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 

Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο της ρύθμισης για τις οφειλές προς τα δημόσια ταμεία, που αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της ελληνικής κυβέρνησης και μπορεί να προσφέρει μέχρι και 50% έκπτωση, την ώρα που ο Σόιμπλε χαράζει μια γραμμή και μόνο, αυτή της λιτότητας. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι από το 2010 μέχρι σήμερα η Γερμανία έχει δανείσει περισσότερα από 70 δισ. στην Ελλάδα, όμως τώρα μπαίνει πλέον ένα «τέλος στη βροχή δισεκατομμυρίων».

 

Bild και κατά Γιούνκερ

 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται μάλιστα και στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μετά το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης από την ελληνική πλευρά φάνηκε θετικός με δηλώσεις του. H Bild στέλνει ένα μήνυμα μέσα από το κείμενό της στον πρόεδρο της Κομισιόν, τονίζοντας «ότι τα χρήματα βοήθειας δεν εγκρίνονται απ’ αυτόν, αλλά από τους υπουργούς Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup».