Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Προθεσμία ολίγων ημερών ζήτησαν και έλαβαν από τις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, οι πέντε βουλευτές του κόμματος που κλήθηκαν να απολογηθούν στο πλαίσιο της διερεύνησης της παράνομης δράσης του.

 

Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που κλήθηκε για παράβαση του νόμου περί όπλων, Γιώργος Γερμενής, έλαβε προθεσμία για τις 17 Ιουνίου. Ο Αντώνης Γρέγος θα βρεθεί ξανά ενώπιον των ανακριτριών στις 19 Ιουνίου, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης έλαβε προθεσμία για τις 18 Ιουνίου, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος για τις 23 Ιουνίου και τέλος ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος για τις 20 Ιουνίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι πλην του προσωρινά κρατούμενου βουλευτή, οι υπόλοιποι τέσσερις που προσήλθαν σήμερα καλούνται να απολογηθούν για τη βασική κατηγορία της υπόθεσης, δηλαδή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Σε δηλώσεις τους, μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας, οι βουλευτές υποστήριξαν ότι ο λαός επιβράβευσε το κόμμα, δίνοντας στη Χρυσή Αυγή την τρίτη θέση, επανέλαβαν ότι το κόμμα διώκεται παράνομα, ενώ τόνισαν ότι αύριο, στη Βουλή, θα τοποθετηθεί για όλη την υπόθεση ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

Παρούσες στη σημερινή προσέλευση των βουλευτών ήταν η κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανία, καθώς και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, η οποία θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτριών την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Την Παρασκευή έχει κληθεί, μετά από προθεσμία, να απολογηθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης.