Ψηφιακή καταγραφή και αποτύπωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην ψηφιακή καταγραφή και αποτύπωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Θεσσαλονίκης, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, τη μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης, την εύκολη καταγραφή βλαβών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας του φωτισμού, προχωρά η διοίκηση του κεντρικού Δήμου.
Θα αποτυπωθούν συνολικά 364 ηλεκτρικοί πίνακες και περισσότερα από 17.000 φωτιστικά σημεία, τα φρεάτια ηλεκτροφωτισμού καθώς και το υπόγειο, εναέριο και επιτοίχιο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με συσκευές PDA/GPS και για το λόγο αυτό ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, υπέγραψε σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.
Το σύστημα θα λειτουργεί σε γραφικό περιβάλλον και θα αποτελείται από υποσυστήματα καταγραφής και διόρθωσης του δικτύου, παραγωγής ψηφιακών, έντυπων χαρτών και ερωτημάτων και δήλωσης παραπόνων με δυνατότητα σύνδεσης με την εφαρμογή “Βελτιώνω την πόλη μου”.
Το έργο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει κόστος 95.000 ευρώ, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε οχτώ μήνες.