Πυλαία: Βλήμα καθυστερεί τα έργα του μετρό!

Σε νέες  περιπέτειες μπαίνει το έργο του μετρό θεσσαλονίκης.

Εδώ και περίπου μιάμιση εβδομάδα δεν πραγματοποιούνται εργαοίες στο εργοτάξιο της Πυλαίας, με τους εργαζομένους να καταγγέλλουν την Αττικό Μετρό Α.Ε. ότι δημιουργεί νέες καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του έργου.

«Στις 26 Μαΐου 2014 ένα σκουριασμένο βλήμα εντοπίσθηκε στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας στη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών. Το βλήμα απομακρύνθηκε την επόμενη ημέρα με επιτυχία και οι εργασίες συνεχίσθηκαν κανονικά. Αίφνης, έπειτα από χρονικό διάστημα 18 ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων εκτελούνταν ανασκαφικές εργασίες, δόθηκε εντολή, στις 13 Ιουνίου 2014, για άμεση διακοπή των εργασιών, προκειμένου, για λόγους ασφαλείας, να ερευνηθεί ο χώρος εντός του οποίου εργαζόταν το προσωπικό» αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

Επισημαίνουν ότι «μέχρι και σήμερα ο Στρατός δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στον χώρο, αφήνοντας 180 εργαζομένους χωρίς εργασία και προσθέτοντας περαιτέρω καθυστέρηση στο έργο» και υπογραμμίζουν ότι «το απογοητευτικό της υπόθεσης είναι ότι για άλλη μία φορά η Αττικό Μετρό ΑΕ.
δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση προς τους εργαζομένους και σε καμία ανακοίνωση ώστε να έχουν γνώση οι φορείς και οι πολίτες της θεσσαλονίκης».

Ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Παππάς τονίζει ότι «στο παρελθόν παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα» και σημειώνει ότι «η Αττικό Μετρό Α.Ε. δεν απάντησε σε έγγραφο ερώτημα για το πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες, προκαλώντας με τη στάση της πολλά ερωτήματα».