Ρωσία: Τύλιξαν συμμαθητή τους με μεβράνη και τον άφησαν να πνιγεί

Ένας Ρώσος μαθητής πέθανε από ασφυξία τυλιγμένος σε διαφανή μεμβράνη από συμμαθητές του που τον εκφόβιζαν, στο πάτωμα της σχολικής αίθουσας, μπροστά στα μάτια των άλλων μαθητών και του δασκάλου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σώμα του 17χρονου Σεργκέι Κάσπερ ήταν τυλιγμένο με διαφανή μεμβράνη από άλλους μαθητές όπου αρχικά τον είχαν βάλει με τα πόδια μέσα στην τουαλέτα και στη συνέχεια τον μετέφεραν πίσω στην τάξη του, με τον δάσκαλο και τους συμμαθητές του παρόντες.

Την ώρα που ο Κάσπερ αδυνατούσε να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του έτσι όπως ήταν δεμένος, έπεσε στο πάτωμα και χτύπησε το λαιμό του σε ένα θρανίο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έσπασε τον οισοφάγο του ενώ το βίντεο από το τραγικό συμβάν τον δείχνει ξαπλωμένο στο πάτωμα να μην μπορεί να αναπνεύσει την ώρα που οι συμμαθητές του τον παρακολουθούν και ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών κρυφογελούν.

Ωστόσο, σύντομα διαπίστωσαν πως κάτι κακό συνέβαινε. Κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Ο Κάσπερ είχε πεθάνει από ασφυξία.

Το αποκρουστικό αυτό περιστατικό συνέβη στο Πολυτεχνικό Κολλέγιο στην Μόσχα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας φίλος του Κάσπερ, εν ονόματι Αλεξάντερ δήλωσε για τον φίλο του: «ήταν πολύ καλό παιδί, ποτέ δεν έκανε κακό σε κανέναν, αλλά οι άλλοι τον πείραζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Ο Αλεξάντερ πρόσθεσε πως οι τραμπούκοι τον περίμεναν στο διάδρομο, τον άρπαξαν και τον οδήγησαν στις τουαλέτες. «Πίστεψαν ότι ήταν κάτι αστείο και στη συνέχεια αποφάσισαν πως έπρεπε να δείξουν το τρόπαιό τους στην τάξη τους όπου παρόλο που η δασκάλα καθόταν στην έδρα της, δεν έκανε τίποτε για να τους αποτρέψει και να τον βοηθήσει».

Όπως είναι φυσικό, οι γονείς του Κάσπερ ρώτησαν γιατί δεν έκανε τίποτε η δασκάλα ενώ το σχολείο ισχυρίζεται πως αγνοούσαν το πρόβλημα εκφοβισμού, προσθέτοντας πως τα άτομα που ευθύνονται για τον θάνατο του Κάσπερ έχουν αποβληθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γονείς του Κάσπερ, επικαλούμενοι άλλους μαθητές, τονίζουν πως το πρόβλημα συνεχίζεται εδώ και μήνες χωρίς το σχοελίο να αναλάβει δράση.

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το θέμα προκειμένου να μάθει πώς συνέβη ένα τόσο τραγικό συμβάν σε μια σχολική αίθουσα.

 

Πηγή: Independent