Στην «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Πρωθυπουργός

Τον Φιλανθρωπινό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όπου και παρακάθισε σε γεύμα, ενώ ευχαρίστησε τον οργανισμό και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το έργο τους.

«Είναι συγκινητική η προσπάθεια της Εκκλησίας και η δική σας προσωπικά» είπε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και του έδωσε συγχαρητήρια για το διαφανή τρόπο διαχείρισης των τροφίμων, αλλά και για τις επαφές του με την ομογένεια. «Η νικηφόρος αγάπη να αγκαλιάζει κάθε πολίτη, κάθε ελληνική οικογένεια» πρόσθεσε και αντάλλαξαν δώρα.

 

Το δώρο του πρωθυπουργού ήταν ένα καραβάκι, όπως είπε, με συμβολικό χαρακτήρα, «που μας πηγαίνει σε ήρεμα νερά».

 

«Να προσέξουμε πολύ το παρόν. Το παρόν είναι το πιο κρίσιμο, που δημιουργεί τα θεμέλια για το αύριο» είπε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε: «Παρά την κρίση που περνάμε, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα».

 

Επίσης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για δύο λόγους: «Πρώτον, γιατί βρήκαμε ανταπόκριση σε εσάς για πολλά δυσεπίλυτα θέματα όπως τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας που ήταν δεσμευμένη από το 1834 και δεύτερον γιατί βρήκαμε την κατανόησή σας και λύσαμε πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα. Ευχή μου είναι να συνεχιστεί η δυνατή συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας» ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.

 

Σημειώνεται ότι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός δεν άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, λόγω πένθους για την τραγωδία του «Norman Atlantic» στην Αδριατική.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ