Σαββατοκύριακο: Συνταγές από τον γαστρονομικό οδηγό

Ενα διήμερο γαστρονομικών απολαύσεων θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όσοι παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που διοργανώνει αυτό το σαββατοκύριακο ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Food Festival.

 

Για αύριο Σάββατο 1 Νοεμβρίου και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστούν εδέσματα από τις συνταγές που περιλαμβάνονται στον γαστρονομικό οδηγό Θεσσαλονίκης “Food Stories – Πιάτα με ιστορία”.

 

Ειδικότερα από τη 1 έως τις 3 αύριο το απόγευμα, σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα μαγειρέψουν στο φουαγιέ του δημαρχείου τρία παραδοσιακά πιάτα της πόλης: λαχανοντολμάδες, μυδοπίλαφο με άνηθο και σαρδέλες παντρεμένες. Παράλληλα η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς θα ετοιμάσει μαντί και πιροσκί ενώ η επιχείρηση “Προϊόντα Μαριάννας” θα σερβίρει ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Το μεσημέρι της Κυριακής στον ίδιο χώρο η επιχείρηση “Μπουγάτσα Μπαντής” θα σερβίρει μπουγάτσα με κρέμα και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα ετοιμάσουν τραχανά και λουκουμάδες.
Επίσης τα μέλη του σωματείου αρτοποιών της πόλης θα διαθέσουν κουλούρια φτιαγμένα με την ιδιαίτερη τοπική συνταγή.

Μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας θα Σαββατοκύριακο Συνταγές από τον γαστρονομικό οδηγό της πόλης ετοιμάσουν αυγά haminados, μαγειρεμένα με την παραδοσιακή συνταγή που έφεραν στη Θεσσαλονίκη το 1492 οι σεφαραδίτες Εβραίοι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, που διοργανώνει το φετινό Thessaloniki Food Festival, όλες οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, του Σωματείου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών “Άγιος Αντώνιος”, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, του Σωματείου Αρτοποιών “Προφήτης Ηλίας” και των επιχειρήσεων “Κτήμα Λίκνο”, “Μπαντής”, “Προϊόντα Μαριάννας”, “Ρόδον ντελικατέσεν”, “Πασατέμπο” και “Μέλι Σίθων”, που προσφέρουν τα υλικά με τα οποία θα ετοιμαστούν τα πιάτα.