Σε αναζήτηση έντιμου συμβιβασμού για τους πλειστηριασμούς

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Για την ανάγκη να υπάρξει «έντιμος συμβιβασμός» στο ακανθώδες θέμα των πλειστηριασμών συμφώνησαν Βάλντις Ντομπρόβσκις και οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά από τις πρωινές συναντήσεις του κ. Ντομπρόβσκις με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών, ο τελευταίος ανέφερε τα ακόλουθα:

«Έχουμε διαφορετικές απόψεις για τον νόμο Κατσέλη και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Kαι οι δύο πλευρές εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να βρεθεί ένας έντιμος συμβιβασμός σε αυτό το θέμα».

Για το ίδιο θέμα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά το ύψος της προστασίας της α’ κατοικίας και ότι πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. «Συνεχίζουμε τη δουλειά» είπε και πρόσθεσε: «Η λύση που προκρίνουμε είναι η στοχευμένη στήριξη για τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο».
Εξάλλου, ο κ. Τσακαλώτος γνωστοποίησε ότι με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο συζητήθηκαν επίσης τα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του ασφαλιστικού.

Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκε και το σχέδιο τεχνικής βοήθειας που παρέχει η Κομισιόν στην κυβέρνηση. «Είμαστε σε πολυ καλό δρόμο, έχουμε συμφωνήσει για αυτήν τη βοήθεια και η ελληνική κυβέρνηση κατανοεί ότι όσο περισσότερο τεχνική βοήθεια έχει τόσο πιο εύκολη γίνεται η διαπραγμάτευση», είπε ο ΥΠΟΙΚ.