Βίαζαν 26χρονη απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικές της φωτογραφίες

internet-ilektroniko-egklima

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 26χρονου και ενός ακόμη χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται, σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για βιασμό 26χρονης κατ’ εξακολούθηση και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία 26χρονης ότι είχε πέσει κατ’ εξακολούθηση θύμα βιασμού υπό την απειλή της δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο προσωπικών φωτογραφιών της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 26χρονη πριν από δύο χρόνια συνομιλούσε, μέσω μηνυμάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με άγνωστο σε αυτήν χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος την έπεισε να του στείλει προσωπικές φωτογραφίες της, μέσω άλλης ιστοσελίδας διαδικτυακής επικοινωνίας. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, ο χρήστης απενεργοποίησε τα προφίλ που διατηρούσε.
Στη συνέχεια, o 26χρονος επικοινώνησε με την καταγγέλλουσα, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, της γνωστοποίησε ότι έχει τις προσωπικές φωτογραφίες της και την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του, με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τις κοινοποιήσει στο συγγενικό περιβάλλον της. Η νεαρή γυναίκα ενέδωσε στις απειλές του δράστη και εξαναγκάστηκε σε κατ’ εξακολούθηση συνουσία, τόσο με τον ίδιο, όσο και με δεύτερο άνδρα, αγνώστων στοιχείων.

Από την αρμόδια εισαγγελία παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων. Ο 26χρονος ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε η οικία του.

Την περασμένη Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 26χρονου και ταυτοποιήθηκε ως το άτομο που είχε προβεί στον βιασμό της γυναίκας. Στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη.