Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές του Δ. Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη (24/2) στις 10.00 το πρωί στο χώρο της ΔΕΘ στο περίπτερο 16, όπου θα γίνεται η διανομή τροφίμων μέσω του επισιτιστικού προγράμματος.

Μετά την κινητοποίηση που είχαν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όσο και την αντίστοιχη στο Υπουργείο Εργασίας με την υπουργό, κ. Φωτίου, δεν πήραν απάντηση για το αν θα συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τον Ιούνιο, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι λαμβάνοντας υπόψιν τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν προτείνουν τα εξής:

• Οι κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας να συνεχίσουν την λειτουργία τους, να την ενισχύσουν όπου χρειάζεται και να ενταχθούν πλήρως στον κρατικό τομέα κοινωνικής πολιτικής. Η χρηματοδότηση τους να είναι από αυτό, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ολοένα και περισσότερες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες που θα προκύπτουν και να τις επιλύουν ουσιαστικά χωρίς τη λογική της ασπιρίνης.

• Να παραμείνει το υφιστάμενο προσωπικό από κάθε δομή με πλήρης εργασιακές σχέσεις, με συλλογική σύμβαση εργασίας που θα καλύπτει τις σύγχρονες – καθημερινές μας ανάγκες. Δεν μπαίνουν στη λογική της επαναπροκήρυξης και της μοριοδότησης, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι κάνουν ένα βήμα πίσω και αποδέχονται ότι μπορεί να μην είναι εκείνοι την άλλη μέρα στη δουλειά.