Σίνδος: Σπείρα άδειαζε εγκαταστάσεις εταιρείας επί δυο μήνες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εχεδώρου σπείρα που ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπής διαφόρων υλικών, προερχόμενων από εγκαταστάσεις προσωρινά κλειστής εταιρείας στην περιοχή της Σίνδου.

Πρόκειται για τρεις άντρες ηλικίας 48, 53 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης-Συμμορίας, των Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της Άμεσης συνέργειας σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-02-2016), στο πλαίσιο έρευνας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, εντόπισαν τον 48χρονο συλληφθέντα σε όχημα, δίπλα από τις εγκαταστάσεις της προαναφερόμενης επιχείρησης, να έχει αφαιρέσει πάνελ, από κοινού με τον 37χρονο άνδρα, το οποίο μετέφερε στην οικία του 53χρονου συνεργού τους.

Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας αυτοψίας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν και τοποθετούσαν στον αύλιο χώρο της προαναφερόμενης οικίας, πλήθος γαλβανιζέ πάνελ, την οποία και χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης των κλεμμένων υλικών, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο διερεύνησης της δράση τους, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, προέβησαν συστηματικά σε κλοπές πάνελ από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, εκτιμώμενης αξίας 4.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί το εύρος της δράσης τους.