Σε υστερία οι συγγενείς των θυμάτων του AirAsia βλέπουν στην τηλεόραση τα πτώματα

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν αρκετοί συγγενείς των θυμάτων του AirAsia σε κατάσταση υστερίας μόλις είδαν ζωντανά στην κρατική τηλεόραση της Ινδονησίας φωτογραφίες πρησμένων πτωμάτων να επιπλέουν στη θάλασσα.

 

Οι ομάδες αναζήτησης για την εξαφανισμένη πτήση της AirAsia 8501 εντόπισαν σήμερα δεκάδες πτώματα, αποσκευές, μία πόρτα αεροπλάνου και μια τσουλήθρια έκτακτης ανάγκης να επιπλέουν στα νερά ανοιχτά των ακτών του νησιού Βόρνεο.

Οι εικόνες που μεταδίδει η τηλεόραση της Ινδονησίας δείχνει τα πτώματα να επιπλέουν στο νερό, προκαλώντας πανικό στους συγγενείς των θυμάτων που παρακολουθούσαν ζωντανά το ρεπορτάζ στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σουραμπάγια. Μάλιστα τουλάχιστον μία γυναίκα κατέρρευσε.

Τουλάχιστον 40 πτώματα, εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν φορούσαν σωσίβια γιλέκα – έχουν ήδη απομακρυνθεί από τη θάλασσα και έχουν μεταφερθεί σε ένα ινδονησιακό πλοίο του ναυτικού.

 

Το Airbus A320-300 ταξίδευε από Σουραμπάγια της Ινδονησίας στη Σιγκαπούρη όταν εξαφανίστηκε την Κυριακή με 162 επιβαίνοντες.

 

Οι εικόνες της ινδονησιακής τηλεόρασης έδειξαν ένα ημίγυμνο πρησμένο σώμα να επιπλέει στη θάλασσα. Οι ομάδες διάσωσης κατέβηκαν με σχοινιά από ελικόπτερο για να ανακτήσουν τα πτώματα.

Τα μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων επιβατών κάθονταν σε μια αίθουσα αναμονής στο αεροδρόμιο Σουραμπάγια, όταν είδαν τις τραγικές αυτές εικόνες στην τηλεόραση.

Πολλοί άρχισαν να ουρλιάζουν, να κλαίνε ανεξέλεγκτα και να ξεσπούν σε δάκρυα. Ένας μεσήλικας άνδρας κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με φορείο στο νοσοκομείο.

Η ανακάλυψη αυτή ήρθε μετά τον εντοπισμό αρκετών κομματιών λευκών, κόκκινων και μαύρων

τμημάτων από τα συντρίμμια στην θάλασσα της Ιάβας κοντά στο νησί Βόρνεο.

 

Πηγή: Daily Mail