ΣΕΤΕ: Καταστροφικές οι συνέπειες για την Ελλάδα από τυχόν αύξηση του ΦΠΑ

Τυχόν αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα έχει αυτοκτονικές και καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, επικρίνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να διπλασιάσει τον συντελεστή του φόρου, από το 6,5% στο 13%, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

 

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε πως ο ΣΕΤΕ διαφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προσφεύγει σε οικονομικά μέτρα καθότι δεν μπορεί να προβεί σε άλλες κινήσεις που θα ήταν επώδυνες πολιτικά.

 

«Τη στιγμή που απογειώνεται ο τουρισμός, η κυβέρνηση προτείνει στην τρόικα τον διπλασιασμό του ΦΠΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης, προσθέτοντας πως αν λειτούργησε ένας κλάδος στη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια, αυτός ήταν ο τουρισμός.

 

Συμπλήρωσε πως χάρη στον τουρισμό επετεύχθη άνοδος στο ΑΕΠ κατά μια μονάδα.

 

Τέλος, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι η τρόικα από το 2010 θέτει θέμα να μην υπάρχουν εκπτώσεις στα νησιά, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως τα νησιά στις άγονες γραμμές και τα Δωδεκάνησα, που ειναι δίπλα η Τουρκία και υπάρχει ανταγωνισμός.

 

Υπενθυμίζεται πως στις 13:00 οι ξενοδόχοι παραχωρούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έκτακτη συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ζήτημα του ΦΠΑ .