Συμμορία διαρρηκτών έκλεβε σπίτια σε Κορδελιό και Εύοσμο

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (14-10-2015) το βράδυ στον Εύοσμο, τρια άτομα, ένας 18χρονος και ένας 19χρονος, οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν σε πολυκατοικία στην περιοχή και ένας ακόμη 19χρονος, συνεργός τους, που τους ανέμενε εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, το τελευταίο δεκαπενθήμερο τουλάχιστον, είχαν συστήσει συμμορία και παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, εισέρχονταν σε διαμερίσματα, κυρίως χαμηλών ορόφων και αφαιρούσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα. Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει τρεις κλοπές από οικίες στις περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.