Συνάντηση Μπουτάρη με τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας

20160422 vst nw cypriot consel Mandritis

Εθιμοτυπική συνάντηση με το Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Αντώνιο Μανδρίτη, είχε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στο Δημαρχείο.

Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν οι αδελφικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο κοινωνίες και τονίστηκε η ανάγκη αναζήτησης κοινών πρακτικών συνεργασίας, σχετικών με την ανάπτυξη και τον πολιτισμό.

Ο Γενικός Πρόξενος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τη Θεσσαλονίκη από την εποχή των φοιτητικών του χρόνων, ενώ επισημάνθηκε η διαχρονική παρουσία Κύπριων φοιτητών στην πόλη μας, καθώς και η μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών από την Κύπρο.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέπτυξε τη στρατηγική πολιτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια από τη δημοτική αρχή με ζητούμενο την τουριστική και πολιτισμική εξωστρέφεια.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη Λεμεσό, πόλη αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης των δύο πόλεων, μέσω του προγραμματισμού κοινών δράσεων πολιτισμού και γαστρονομίας.

20160422 vst nw cypriot consel Mandritis