Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Η Συνδιάσκεψη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί με την εκλογή των μελών της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής (Ν.Ε).

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ανοίξουν με ομιλία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα στις 10 το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η Συνδιάσκεψη στην Α’ Θεσσαλονίκης γίνεται τρεις μήνες νωρίτερα, διότι είναι κατεπείγουσα η ανάγκη εκλογής νέας Ν.Ε., καθώς «αποδεκατίστηκε» με τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από την ψήφιση του Μνημονίου, επισήμανε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Δημήτρης Δημητριάδης, σε συνέντευξη Τύπου.
Είναι η Ν.Ε. που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, αφού αποχώρησαν 28 από τα 45 μέλη της κι έμειναν 17, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Τάσος Παπαντωνίου, μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Πριν από τη διάσπαση τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 1.700 στην Α’ Θεσσαλονίκης, σήμερα είναι 1.500 και υπολογίζεται ότι το διάστημα που μεσολάβησε υπήρξαν 100 νέες εγγραφές μελών από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Στη Συνδιάσκεψη θα πάρουν μέρος 252 αντιπρόσωποι που εκλέχθηκαν από 20 οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως οι απώλειες αυτές εξηγούνται από το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν το πιο σκληρό κομμάτι της Αριστερής Πλατφόρμας, που αποχώρησε δημιουργώντας τη Λαϊκή Ενότητα, και ένα μεγάλο κομμάτι της ηγεσίας της ομάδας των «53+» που δεν αποχώρησαν όλοι.

Στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται η πλήρης ανασυγκρότηση της οργάνωσης και η δραστηριοποίησή της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, του συνδικαλισμού, του πολιτισμού.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο για την 24ωρη απεργία και είπαν πως και οι ίδιοι θα είναι παρόντες κάτω από το πανό της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χάσει τίποτε από τον κινηματικό του χαρακτήρα, στηρίζει την κυβέρνηση συνεργασίας και είναι μαζί με τα κινήματα στις διεκδικήσεις» επισήμανε ο Μίλτος Οικονόμου, μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης επιτέθηκε εναντίον του πρώην υπουργού λέγοντας πως «είναι ντροπή. Είναι δυνατόν να φεύγει από το υπουργείο και να παίρνει μαζί του όλους τους φακέλους, απόρρητα έγγραφα, για να προπαγανδίσει το βιβλίο του. Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί στην προηγούμενη κυβέρνηση υπουργοποιήθηκε ο Γιάννης Πανούσης».

Πηγή: ΑΜΠΕ