Συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος συνελήφθη για υπεξαίρεση

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου 56χρονος, συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Πρόκειται για:

Ένταλμα Σύλληψης του 1ου Ανακριτικού Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για το αδίκημα της Υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και για (4) καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για Υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, Ψευδή Βεβαίωση, Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και Έκδοση ακάλυπτης επιταγής, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών, 1 μηνός και στην καταβολή χρηματικής ποινής.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος άντρας, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα και τη θέση εργασίας που κατείχε, ιδιοποιούταν παράνομα, για χρονικό διάστημα έξι (6) περίπου ετών, χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, αποκομίζοντας περιουσιακό όφελος 34.620,99 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.