Το νέο app που «λύνει» τα χέρια και αδειάζει το κινητό

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Καλά είναι τα νέα για τους χρήστες Android κινητών καθώς η Google λανσάρει μια νέα εφαρμογή που θα «λύσει» τα χέρια των χρηστών όταν γεμίζει η μνήμη του κινητού τους.

Πρόκειται για μια πρακτική λύση που θα σβήνει ουσιαστικά από μόνη της φωτογραφίες αλλά όχι βέβαια αυθαίρετα. «Ελευθερώσετε χώρο» (Free Space), θα λέγεται η νέα εφαρμογή της Google για τις φωτογραφίες και θα επιτρέπει στους χρήστες των Android συσκευών για να διαγράψουν εύκολα και με ασφάλεια τις περιττές φωτογραφίες. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε για κατά λάθος διαγραφή των πολύτιμων αναμνήσεών σας καθώς η έξυπνη εφαρμογή θα διαγράφει μόνο τις φωτογραφίες που έχουν ήδη γίνει αντίγραφα ασφαλείας.

Επιπλέον θα ζητά στους χρήστες να επιβεβαιώσουν την απόφασή τους να ελευθερώσουν χώρο σβήνοντας τις συγκεκριμένες φωτογραφίες ώστε να μην αποφευχθεί μια οποιαδήποτε… καταστροφή! Σύμφωνα με την Google το να τελειώνει ο χώρος αποθήκευσης στο κινητό είναι το χειρότερο πράγμα. «Είστε κολλημένοι συνεχώς διαγράφοντας εφαρμογές, μουσική και φωτογραφίες, απλά για να βρείτε χώρο για μία ακόμη φωτογραφία ή ένα βίντεο. Με την νέα εφαρμοή είναι εύκολο πλέον να ελευθερώσετε χώρο στο τηλέφωνό σας, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί.»

Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι εύκολα προσβάσιμο από την οθόνη του app στις «Ρυθμίσεις». Και εάν αλλάξετε γνώμη θα μπορείτε να ξανακατεβάσετε  στο κινητό από το cloud τις διαγραμμένες φωτογραφίες.

Όσο για τους χρήστες των iPhone θα πρέπει δυστυχώς, οι να διαγράφουν χειροκίνητα τις φωτογραφίες μέχρι να κάνει κάτι αντίστοιχο η Apple.