Μέλη δ.σ. τραπεζών έγραψαν τις κατάπτυστες αλλαγές σε βάρος των δανειοληπτών

Golden boys της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank περιλαμβάνονται στην επιτροπή σύνταξης των κατάπτυστων αλλαγών στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που καθιστούν τους δανειολήπτες έρμαια των τραπεζών και προβλέπουν μαζικές και πολλαπλές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων και τη μετατροπή των δικαστικών επιμελητών σε μεσίτες των κορακιών που από την Πρωτοχρονιά ετοιμάζονται να αρπάξουν τα σπίτια μας.

 

Η συντακτική επιτροπή περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο ανθρώπους που είναι μέλη των διευθυντικών συμβουλίων τραπεζών και συγκεκριμένα των τραπεζών Πειραιώς και Eurobank. Ο Σύλλογος διαθέτει τα στοιχεία τους και θα τα παραθέσει εν ελθέτω χρόνω.

 

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στον Σύλλογο Δανειολητπών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και στο www.radio1d.gr ο Νίκος Γιάννης, ο οποίος είναι πρόεδρος των Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπάγονται οι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

«Ούτε καν συζητάμε αλλαγές»

 

Ο πρόεδρος των Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε τις σχεδιαζόμενες αλλαγές «έκτρωμα» σε βάρος των πολιτών και υπέρ των τραπεζών.

 

Όπως είπε, έπειτα από συνάντηση των δικαστικών επιμελητών με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, το νομοσχέδιο έχει «παγώσει» λόγω της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ίδιος τόνισε ότι στην περίπτωση εκλογής Προέδρου δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να το προωθήσει προς ψήφιση.

 

«Οι δικαστικοί επιμελητές δεν συζητάμε καν την προοπτική των επίμαχων αλλαγών, όπως να μετατρεπόμαστε σε μεσίτες σπιτιών που κατασχέθηκαν από τις τράπεζες», ξεκαθάρισε ο κ. Νίκος Γιάννης.

 

«Είμαστε δημόσιοι λειτουργοί και όχι υπάλληλοι των τραπεζών»

 

Τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι δικαστικοί λειτουργοί εξέθεσε ο κ. Γιάννης, τονίζοντας ότι «είμαστε δημόσιοι λειτουργοί και όχι υπάλληλοι των τραπεζών» αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των δικαστικών επιμελητών από δανειολήπτες που χάνουν τα ακίνητά τους. «Δεν περιγράφονται οι ύβρεις κατά των συναδέλφων» δήλωσε. «Φοβόμαστε για τη σωματική ακεραιότητά μας» πρόσθεσε και έδωσε ως παράδειγμα την περίπτωση ενός δικαστικού επιμελητή που κυνηγήθηκε σε όλους τους ορόφους μιας πολυκατοικίας επί της Βασιλίσσης Ολγας στη Θεσσαλονίκη.

 

«Ακούω κάθε μέρα παράπονα» υποστήριξε ο Νίκος Γιάννης, τονίζοντας όι «έχουμε φτάσει σε απελπιστική κατάσταση».

 

«Κι εμείς είμαστε δανειολήπτες. Ποιος δεν χρωστάει στην εφορία, στο κράτος γενικά και στις τράπεζες» πρόσθεσε, συμπλήρωσε.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr