Στη «φάκα» 17χρονος για κλοπές και ληστείες στη δυτική Θεσσαλονίκη

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και Ο.Π.Κ.Ε., οδήγησαν στη σύλληψη 17χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

 

Ειδικότερα, ξημερώματα της Πέμπτης 02-07-2015, ο συλληφθείς ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, αφαίρεσαν αρχικά από την περιοχή τη Σταυρούπολης, ένα φορτηγό, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποίησαν για να εισέλθουν σε  συνεργείο αυτοκινήτων, που βρίσκεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη, προκαλώντας φθορά στην πόρτα της περίφραξης. Από το εσωτερικό της επιχείρησης αφαίρεσαν λάδια  αυτοκινήτου.

 

Έπειτα, μετέβησαν σε δύο μεταφορικές εταιρίες, στην Ιωνία και στο Καλοχώρι, όπου χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, στην πρώτη περίπτωση, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να  εισέλθουν και στη δεύτερη αφού εισήλθαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

 

Η δράση τους έγινε αντιληπτή από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης παρακείμενης εταιρείας,  σε βάρος του οποίου χρησιμοποίησαν σωματική βία, προκειμένου να διαφύγουν.

 

Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις των δραστών, οι οποίοι προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης, προκάλεσαν φθορές με το όχημα στο οποίο επέβαιναν, σε δύο υπηρεσιακά οχήματα, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

 

Κατά τη σύλληψή του, ο 17χρονος, αντιστάθηκε προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψη χωρίς να τα καταφέρει.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη των συνεργών του.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr