Στη φυλακή ο «οικολόγος» – καταπατητής Δημοσθένης Βεργής

Την καταδίκη του προέδρου των Ελλήνων Οικολόγων, Δημοσθένη Βεργή, σε 37,5 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για καταπάτηση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στον Μαραθώνα.

Ο πρόεδρος των οικολόγων δεν ήταν παρών στο δικαστήριο και τώρα θα πρέπει είτε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές, είτε να παραδοθεί μόνος του.

 

Η υπόθεση αφορούσε την καταπάτηση έκτασης 452.000 τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα, την οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος. Αν και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, το δικαστήριο πέραν της ποινής φυλάκισης του επέβαλε επίσης και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

 

Βαριές ποινές για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκαν στον πρώην δασάρχη Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστα, και τον συγκατηγορούμενό του κ. Κατογιαννάκη, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5.000 ευρώ και 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ αντίστοιχα.

 

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων στους δύο αυτούς κατηγορούμενους δόθηκε αναστολή και δεν θα οδηγηθούν στις φυλακές. Αθώοι κρίθηκαν για την ίδια υπόθεση οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο κ. Βλάχος.