Στην Αθήνα με όλα τους τα… όπλα, εναντίον της μονάδας Βιοαέριου

Με ένα έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς το ΥΠΕΚΑ όπου αναφέρονται τρία βασικά ζητήματα για τη μη χωροθέτηση αντίστοιχων  μονάδων παραγωγής βιοαερίου σε κατοικημένες περιοχές, κατεβαίνουν μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Βασιλικών στην Αθήνα.

 

Αυτό που διεκδικούν οι κάτοικοι είναι να ψηφιστεί τροπολογία που θα βάζει οριστικό τέρμα σε παρόμοιες προσπάθειες. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει και το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης:

 

  • Δεν μπορεί να χωροθετούνται τέτοιες μονάδες σε γη υψηλής παραγωγικότητας
  • Η πρώτη ύλη της καύσης για παραγωγή βιοαερίου θα πρέπει να προέρχεται από την περιοχή στην οποία θα λειτουργεί η μονάδα
  • Θα πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος και παρακολούθηση της κατάστασης

 

Οι κάτοικοι παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Θέρμης Θ Παπαδόπουλος «έχοντας στη «φαρέτρα» μας την επιστημονική τεκμηρίωση του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, του Τμήματος Μηχανολόγων ενεργειακού τομέα του Πανεπιστημίου και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας βρισκόμενοι σε διαρκή εγρήγορση μέχρι την επίτευξη του στόχου μας»

 

Τέλος οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρόντες στην ενημερωτική εκδήλωση, κ.κ. Φάμελος & Αμμανατίδου δήλωσαν στο πλευρό του αγώνα των κατοίκων της περιοχής και σε εγρήγορση προκειμένου να κλειστεί μέσα στην εβδομάδα που διανύομε το ραντεβού με τον Υπουργό, όπου θα παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα γύρω από το θέμα αυτό και θα ασκηθεί πίεση στην κατεύθυνση αλλαγής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, για να αποτραπεί η εγκατάσταση των μονάδων αυτών στην περιοχή.

 

Ανέφεραν δε πως είναι μία δύσκολη διαδικασία που απαιτεί τη συνεδρίαση σχεδόν του μισού Υπουργικού Συμβουλίου για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Η Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γερασιμίδου στη σύντομη τοποθέτησή της τόνισε την ανάγκη διατήρησης του κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας στη χώρα μας.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr