Στο 100% οι πληρότητες των ξενοδοχείων για το τριήμερο

Πληρότητες που αγγίζουν το 100% εμφανίζουν οι ξενοδοχειακές μονάδες το τρέχον τριήμερο σε προορισμούς της χώρας με δημοφιλή καρναβάλια, όπως της Πάτρας και του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Παπαλέξη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, υπεύθυνο για θέματα τουρισμού, τα ξενοδοχεία από το κέντρο της Πάτρας μέχρι και το Ρίο, τα οποία διαθέτουν περίπου 3.000 κλίνες, παρουσιάζουν σχεδόν 100% πληρότητα. Ο κ. Παπαλέξης εκτιμά ότι μόνο την Κυριακή που θα πραγματοποιηθεί η κεντρική παρέλαση των καρναβαλιστών η Πάτρα θα έχει έως 40.000 επισκέπτες. Επίσης, σημειώνει ότι περί τις 17.000 επισκέπτες έχουν διακινηθεί στον προορισμό μέσω των ΚΤΕΛ. Μεγάλο μέρος εξ αυτών τονίζει ότι θα μείνουν σε σπίτια φίλων και συγγενών. Αυτό που χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά στις κρατήσεις των ταξιδιωτών είναι ότι έχουν περιορισθεί οι διανυκτερεύσεις μεταξύ μιας και δύο, από τρεις που ήταν την περίοδο προ κρίσης.

Επίσης, σημαντική είναι η προσέλευση των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο Ρέθυμνο με αφορμή το ανερχόμενο τα τελευταία χρόνια καρναβάλι του προορισμού. Η αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα του Ρεθύμνου για την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων ξεκίνησαν από το περασμένο καλοκαίρι. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος, προσθέτει, είναι το γεγονός ότι οι κρατήσεις ήταν προπληρωμένες. Αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό καταγράφηκαν από χώρες όπως η Κίνα, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Κύπρος και η Σουηδία. Επίσης, σημαντικός αριθμός κρατήσεων έγινε από αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αντιδημάρχου, φέτος οι επισκέπτες στο Ρέθυμνο με αφορμή τις καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεπεράσουν το περυσινό ρεκόρ των 100.000. Αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνει μέρος στην κεντρική παρέλαση φθάνοντας τις 18.000 από 15.000 που ήταν το 2014.

Η αντιδήμαρχος τονίζει ότι τα φετινά αποτελέσματα επετεύχθησαν παρά το γεγονός ότι το καρναβάλι ήταν νωρίτερα σε σχέση με την περυσινή σεζόν οπότε είχαν ανοίξει και κάποιες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Επιπλέον, προσθέτει ότι μεγάλο μέρος της τουριστικής ζήτησης καλύφθηκε από ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια και διαμερίσματα αλλά και τουριστικές βίλες. Σε ειδική ιστοσελίδα που δημιούργησε ο δήμος παρέχονταν τουριστικά πακέτα για την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Για παράδειγμα, για πακέτο διαμονής σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στο κέντρο της πόλης η τιμή διαμορφώθηκε στα 353 ευρώ το άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνονταν εισιτήρια από και προς την Κρήτη σε τετράκλινη καμπίνα ή αεροπορικώς με περιορισμένες θέσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενοικίαση αυτοκινήτου, διάθεση εκπροσώπου κατά την άφιξη των επισκεπτών. Επίσης, για γκρουπ προσφέρθηκαν ειδικές προσφορές για επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού.

 

Πηγή: Καθημερινή