Τί θα γίνει στο Σέιχ Σου την Καθαρά Δευτέρα

Καιρού επιτρέποντος -γιατί κάποιοι μετεωρολόγοι έχουν προγνώσει βροχές- όσοι δεν κάνουμε τσάρκες εκτός της Θεσσαλονίκης παραδοσιακά θα ανεβούμε στο βουνό και θα πετάξουμε χαρταετούς στο Σέιχ Σου. Υπάρχουν όμως και άλλες εναλλακτικές, όπως στο πάρκο Νέας Ελβετίας. Τί μας περιμένει στην Θεσσαλονίκη την Καθαρά Δευτέρα;

 

Πρώτη επιλογή είναι τα Κούλουμα στον Κέδρηνο Λόφο

 

Εκδήλωση με την αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας» στον Κέδρινο Λόφο (πλατεία Π. Τσιάτρα), από τις 11.00. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ θα συμμετάσχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας.

 

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια στην Τούμπα       

   

Με παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μ. Ασία, την Κρήτη και τον Πόντο, η 4η Δημοτική  Κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Κούλουμα 2015» στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη και Παπαηλιάκη), από τις 10:30. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα.

 

Θα πάρουν μέρος το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του Παραδοσιακού Χορού και Λαϊκού Πολιτισμού «Διόνυσος», ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων Παπαφείου «Ο Ιωάννης Παπάφης», το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Άνω Τούμπας και το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του 4ου   Παραρτήματος ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Παραδοσιακά εδέσματα στο άλσος Νέας Ελβετίας       

   

Η 5η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση στο Άλσος της Νέας Ελβετίας, από τις 11:30, στην οποία θα πάρουν μέρος το μουσικό συγκρότημα «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας», ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος Κατοίκων Χαριλάου» και οι χορωδίες του 5ου  και 6ου παραρτημάτων του Κ.Α.Π.Η του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα καθώς και χαρταετοί στα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες με αποκριάτικες ζωγραφιές και σχέδια. Η αφίσα της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: ΑΦΙΣΑ

 

Κούλουμα στην Τριανδρία

 

Με χαρταετούς, κλόουν και ζωγραφιές με αποκριάτικα σχέδια θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα τα παιδιά στην εκδήλωση που διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου.

 

Η γιορτή που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θα ξεκινήσει στις 11:00, με παραδοσιακή μουσική, χορό και εδέσματα. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr

 


Δείτε σχετικά: