Στο μικροσκόπιο παλιές προμήθειες του υπ. Αμυνας

Επιτροπή εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας εξετάζει την υπόθεση της αγοράς ελικοπτέρων NH-90, το 2003, επί ηγεσίας Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ «σε λίγο θα ξεσκονίζονται οι φάκελοι» για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, Κώστα Ησυχου, στο Βήμα fm.

 

Για την υπόθεση των ελικοπτέρων, ο κ. Ησυχος δήλωσε ότι «έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχουν προβλήματα στην αλληλογραφία και στη σύναψη της συμφωνίας», ενώ για τις άλλες υποθέσεις τόνισε ότι «η δέσμευση της κυβέρνησης για τα υποβρύχια, μένει ανοιχτό θέμα, θα αρχίσουν σε λίγο κι εκεί να ξεσκονίζονται οι φάκελοι και βεβαίως τα ζητήματα των ναυπηγείων και των ενδιάμεσων προσώπων και φορέων που ενεπλάκησαν, ως χρηματοδότες χωρίς χρήμα». 

Εμμένοντας στο θέμα της διαφάνειας, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις σε περίπου δεκαπέντε ημέρες, ενώ για τις μετακινήσεις στρατευμένων αποκάλυψε ότι «φτάνοντας στο υπουργείο, το πρώτο που κάναμε, ήταν να αποδιαρθρώσουμε το πελατειακό σύστημα, που είχε και μια μηχανογραφική και πληροφορική στήριξη, αρκετά ενισχυμένη». Πρόσθεσε ότι η νέα πολιτική ηγεσία θα λαμβάνει υπ’ όψιν όλες τις δεξιότητες, μορφωτικό επίπεδο, σωματική διάπλαση, κοινωνικά προβλήματα, γονείς μακροχρόνια άνεργοι, ενώ παιδιά που είναι στην ακραία φτώχεια και στην πρόνοια και παιδιά ορφανά θα τυγχάνουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

Ο κ. Ησυχος δεν αποστασιοποιήθηκε, επί της ουσίας, από τις γνωστές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι «θα το κάνουμε Κούγκι» αν οι δανειστές δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα της κυβέρνησης κατά τη διαπραγμάτευση, δηλώνοντας ότι «είτε μιλάμε για Αρμαγεδώνα, είτε για Κούγκι, είτε για εκφράσεις ή φράσεις που θέλουν να δώσουν το νόημα των ημερών, ακόμα και μέσα από την υπερβολή τους, πολλές φορές βγάζουν το σωστό νόημα».

 

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ έχει περάσει περίπου ένας μήνας από τις εκλογές στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, δεν έχει γίνει ακόμη κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ του υπουργού Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Κώστα Ησυχου και του υφυπουργού Νίκου Τόσκα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμοδιότητες των τριών θα κατανεμηθούν αυτή την εβδομάδα με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Πηγή: Καθημερινή