Στο Taxis τα ειδοποιητήρια για απλήρωτο «χαράτσι» ακινήτων του 2013

Μέσω της ιστοσελίδας του Taxis θα μπορούν να ενημερώνονται και να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια με τις οφειλές τους όσοι φορολογούμενοι δεν είχαν καταβάλλει το Ειδικό Τέλος των Ακινήτων του 2013, το οποίο καταβάλλονταν μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και στη συνέχεια οι οφειλές αυτές πέρασαν στην εφορία.

 

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους για τα οποία οφείλεται το Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013 στον σύνδεσμο http://link.minfin.gr/eidop. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Από τον ίδιο σύνδεσμο μπορούν, επίσης, να τυπώσουν την ειδοποίηση με τους κωδικούς πληρωμής προκειμένου να καταβάλουν το τέλος στις τράπεζες. Πρόκειται για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που καταβαλλόταν μέσω της ΔΕΗ το 2013, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι είτε δεν το είχαν καταβάλει είτε το είχαν κάνει εκπρόθεσμα, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να εγγραφεί έως ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία και η πληρωμή τους να συμψηφιστεί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 

Το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι εάν δεν υπάρχει δυνατότητα καταβολής της οφειλής εφάπαξ, μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης, με αίτηση του φορολογουμένου.