Στον πάτο η κατανάλωση κρέατος στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Η κατανάλωση του κρέατος έχει μειωθεί σε ποσοστό που ξεκινά από 20% και φθάνει το 35%-40% σε περιοχές όπως η Δυτική Θεσσαλονίκη.

 

Τα παραπάνω συγκλονιστικά στοιχεία δίνει στην εκπομπή ΜΕΣΑ Σ ΟΛΑ και στη Βεργίνα Τηλεόραση ο ΓΓ του Σωματείου Κρεοπωλών Σ. Σκεσίδης. Ο κ Σκεσίδης εξηγεί πως “οι ελληνοποιήσεις έχουν μειωθεί, όμως φέτος ειδικά με τον καταρροϊκό πυρετό που έπληξε τα  κοπάδια οι τιμές που διαπραγματεύονται οι παραγωγοί και οι έμποροι είναι αυξημένες.

 

“Κάνουμε αγώνα να συμπιέσουμε το κέρδος μας και να πείσουμε και τους κτηνοτρόφους προκειμένου να μπορέσει ο καταναλωτής να βάλει στο τραπέζι του φέτος αρνάκι ή κατσικάκι. Αυτό που προς το παρόν μπορούμε να πούμε είναι ότι θα έχουμε ακριβότερες κάπως τιμές σε σύγκριση με πέρυσι επειδή έχουμε λιγότερα ζώα” λέει ο κ Σκεσίδης και προτρέπει τους καταναλωτές να μην εμπιστεύονται ιδιωτικά σφαγεία καθώς εκεί δεν υπάρχει κτηνιατρικός έλεγχος.

 

“Είναι άλλο το φρέσκο αρνάκι και κατσικάκι κι άλλο το νωπό. Το φρεσκοσφαγμένο φαίνεται από το χρώμα και την υφή του δέρματος. Το νωπό δεν σημαίνει απαραίτητα και φρέσκο”, εξηγεί ο κ Σκεσίδης.

 

Δείτε επίσης:

Στά ύψη φέτος ο οβελίας

Αμετάβλητο το κόστος το φετινού πασχαλινού τραπεζιού

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr