Στους δρόμους ο μηχανισμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Στο δρόμο βρίσκονται διοίκηση και προσωπικό των συναρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κύματος κακοκαιρίας.

 

Την επιχείρηση αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών συντονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με τους υπεύθυνους αντιδημάρχους, ενώ εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνεχείς αυτοψίες σε περιοχές και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων για την καταγραφή προβλημάτων και την άμεση επίλυσή τους. Ειδική κινητικότητα σημειώθηκε κυρίως στα Πεύκα, όπου η χιονόπτωση έως τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες ήταν κατά διαστήματα πυκνότερη και απαιτούνταν μεγαλύτερη προσοχή, καθώς και σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο στον Άγιο Παύλο και τις Συκιές.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο να διατηρηθούν καθαροί οι κεντρικοί οδικοί άξονες ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία λεωφορείων της αστικής συγκοινωνίας, αλλά και οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στην όσο το δυνατόν ασφαλέστερη κίνηση των πεζών από και προς τους χώρους μαζικής συνάθροισης.

 

Με τέσσερα ειδικά οχήματα που διαθέτει ο δήμος καθαρίζονται οι δρόμοι και ρίχνεται συνεχώς αλάτι για την αποφυγή δημιουργίας πάγου στο οδόστρωμα. Ποσότητες αλατιού διατίθενται και σε ενδιαφερόμενους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να τις προμηθεύονται από τα δημοτικά καταστήματα στις Συκιές, τη Νεάπολη, τα Πεύκα και τον Άγιο Παύλο, καθώς και από τις εγκαταστάσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

 

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από χθες έως και αύριο, παραμονή πρωτοχρονιάς, τα εννέα ΚΑΠΗ του δήμου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, για τη φιλοξενία ηλικιωμένων και άλλων πολιτών σε ζεστούς χώρους και την παροχή κάθε πιθανής βοήθειας

 

● Να σημειωθεί ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα οι πολίτες  μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του δήμου στα τηλέφωνα: 2313502202 και 2313502222