Συλλήψεις επ’ αυτοφόρω για κλοπές και άλλες παρανομίες

Στη σύλληψη  εννιά ατόμων και στη βεβαίωση έντεκα παραβάσεων, προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

 

Αναλυτικότερα αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης, Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

 

τέσσερα άτομα για περιπτώσεις κλοπών. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

Δύο ημεδαπών, ηλικίας 35 και 21 ετών, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην περιοχή των Διαβατών. Στο αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις μπαταρίες κεραιών κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αφαίρεσαν την 18-01-2015 από περιοχή της Ημαθίας.

 

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου προέκυψε επίσης, ότι οι συλληφθέντες την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν οκτώ επιπλέον μπαταρίες κεραιών τηλεφωνίας από το Καλοχώρι.

 

35χρονου ομογενούς, από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος προσπάθησε να αφαιρέσει ένδυμα από κατάστημα στο κέντρο της πόλης, χρησιμοποιώντας ψαλίδι για την απομάκρυνση του αντικλεπτικού.

 

Τ’εσσερα άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί παιγνίων. Συγκεκριμένα, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας σε κατάστημα «ίντερνετ – καφέ» στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας 58χρονου που αναζητείται, συνελήφθη ο 40χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία τρεις υπολογιστές στους οποίους διενεργούνταν απαγορευμένα παίγνια, από ισάριθμούς θαμώνες, που ομοίως συνελήφθησαν.

 

Σημειώνεται ότι, τόσο ο χώρος που διενεργούνταν τα παίγνια, όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ούτε έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση.

 

Ενα άτομο για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα, καθώς πρωινές ώρες της 19-01-2015 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  κατελήφθη από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση  48 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Επίσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκαν εννέα παραβάσεις του Νόμου περί εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων, και δύο για επαιτεία.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr