Συνεργασία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-ΑΠΘ για τα κοινοτικά προγράμματα

Τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το ΑΠΘ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του νέου προγράμματος 2014-2020, του ΣΕΣ, για ζητήματα όπως η κατάρτιση και επανακατάρτιση, η αναβάθμιση των υποδομών, οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντηση, στο γραφείο του, με τον πρύτανη του πανεπιστημιακού ιδρύματος, Περικλή Μήτκα.

 

Πρέπει “να καταρτιστεί ένα κοινό χρονοδιάγραμμα ώστε να μη χαθεί ούτε μία ημέρα της νέας προγραμματικής περιόδου και να ξεκινήσουν άμεσα οι εντάξεις των έργων”, πρόσθεσε.

 

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι “η σχέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Α.Π.Θ. θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια και θα σταθούμε αρωγοί στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, που επιτελεί ένα ιδιαίτερα αξιόλογο επιστημονικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο”.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Μήτκας, υπογράμμισε την πρόθεση του πανεπιστημίου να προσφέρει το εξειδικευμένο επιστημονικό του δυναμικό και την τεχνογνωσία, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα στην Περιφέρεια με υψηλή προστιθέμενη αξία. “Ένα μεγάλο πανεπιστήμιο είναι καλό για την πόλη και για τον τόπο. Όσο βελτιωνόμαστε και επενδύουμε σε συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο συμβάλλουμε στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας”, ανέφερε.