Συνεχίζεται η μάχη για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς στη Μεσσηνία -Σε ύφεση η πυρκαγιά

Επί ποδός παρέμεναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Μεσσηνία, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη περίπου 2.000 στρέμματα. 

Η πυρκαγια είναι πλέον σε ύφεση με διάσπαρτες μικρές εστίες σε περίμετρο 10χλμ.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστράτευσε και τα εναέρια μέσα από το πρωί.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Κων.Γιόβας, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διάφορες διάσπαρτες εστίες, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν σπίτια ή οικισμοί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στ.Αναστασόπουλος, σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, από την οποία όπως είπε, προκλήθηκε «μεγάλη ζημιά», τονίζοντας πάντως ότι η ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν άμεση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι την Τρίτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυκαγιάς στην Αττική, τη Βοιωτία, την Αργολίδα, την Κορινθία, το σύνολο των νησιών του Αιγαίου, στην Κρήτη και σε τμήμα του νομού Έβρου.