«Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας» από την Κυριακή Δράκου

γράφει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά*
Πηγή: www.cultural-association.org

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τη Σειρά Δοκιμίων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) το βιβλίο της Κυριακής Δράκου με τίτλο «Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας», με το οποίο επιχειρεί να μας χαρίσει ένα πεζόμορφο έργο ανθρωπιστικού και φιλοσοφικού στοχασμού με πολλή αγάπη και έντονη ποιητική χροιά. Εκπαιδευτικός η ίδια, με ειδικότητα στην φυσική αγωγή και τα εμψυχωτικά προγράμματα βίωσης αξιών διαμέσου των τεχνών, έχει το χάρισμα της υπομονής και της θετικής σκέψης. Η σκέψη της είναι επικεντρωμένη στην ανθρωπότητα και ιδιαίτερα στον πλανήτη γη που μας φιλοξενεί, στη φύση που μας θρέφει και στον τρυφερό κόσμο της παιδικής αγνότητας. Η καλοσύνη και ο θετικός προσανατολισμός αποτελούν μέσα στο έργο της τα κύρια χαρακτηριστικά των αναφορών και των αναζητήσεών της.

Το κρίνο αποτελεί μια κατηγορία ιδιαίτερα όμορφων αγριολούλουδων που ευδοκιμούν σε πάμπολλα μέρη του πλανήτη. Από αυτά ξεφυτρώνουν τα θαλασσινά κρίνα, μέσα απ’ τη στεγνή άμμο και το χώμα. Είναι μεγάλα, λευκά λουλούδια με ευωδιαστό άρωμα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες και λέγεται ότι συμβολίζουν τη θεϊκή δημιουργία και την τελειότητα.

Η συγγραφέας εκλαμβάνει τα κρίνα του γιαλού ως σύμβολο της δημιουργίας, των θετικών συναισθημάτων και των υψηλών αξιών. Με τη δύναμη της καρδιάς πλάθει συνειρμούς που γίνονται ευχές για έναν ομορφότερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο. Ξεχωρίζω τα λόγια της: «Ανακυκλώνονται τα πάντα… Γυμνάζεται η καρδιά να μεγαλώσει. Οι αιώνες κυλούν και τα νιάτα δεν χωρούν σε ηλικίες, αλλά σε νιώθω. Το νόημα των λέξεων σαν πηγάδι που αντανακλά το πρόσωπο απ’ την λάμψη του ήλιου της καρδιάς. Τι όμορφο μυστήριο η ζωή μας!»

Εν τέλει, είναι πολύ περισσότερα τα όσα μας ενώνουν από όσα μας χωρίζουν στην παλαίστρα της ζωής και στον στίβο της σύγχρονης ξέφρενης καθημερινότητας. Διότι κατά βάθος όλοι αγαπούμε το καλό και το ωραίο, ενώ αποδοκιμάζουμε και αποστρεφόμαστε το κακό.«Εύγε στους δασκάλους που δίνουν ζωή στα παιδιά από άποψη μορφώσεως. Είναι η καλύτερη γέννηση, γιατί η μητέρα και ο πατέρας δεν δίνουν ζωή παρά στο σώμα». (Darma-Sutra).

Κυριακή Δράκου

«Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας» είναι ο τίτλος του νέο βιβλίου της Κυριακής Δράκου που κυκλοφορεί στη Σειρά Δοκιμίων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, από τις εκδόσεις Αρχύτας. Η Κυριακή Δράκου, εκλεκτό μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, είναι εκπαιδευτικός, γυμνάστρια, συγγραφέας και διακεκριμένη εμψυχώτρια – εκπαιδεύτρια αξιών.

Τα Κρίνα του Γιαλού της Καρδιάς μας”
Κυριακή Δράκου

Σειρά Δοκιμίων ΣΠΕΚ. Αρ.1
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ
Α΄ Έκδοση 2020
Αριθμός Σελίδων: 68
Διάσταση: 14Χ20,5
ISBN 978-618-5410-48-3
Ενδεικτική τιμή πώλησης: 12,00€

www.arxutas.gr
www.cultural-association.org

Διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Τ: 210 360 53 05

Κυριακή Δράκου

*Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά ΜΑ, ΒΑ
Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ)
Φιλόλογος – Λογοτέχνης – Παραγωγός Προγραμμάτων για τον Πολιτισμό