Τελευταίος αποχαιρετισμός στους δύο σμηναγούς

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συνοδεύουν στην τελευταία τους κατοικία τους δύο πιλότους του F-16 που συνετρίβη στην ισπανική αεροπορική βάση του Λος Γιάνος.

 

Η κηδεία του σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής

 

Το «παρών» έδωσε και ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα παραστεί και στην κηδεία του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα στις 15.00 το μεσημέρι στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη.

«Το έθνος και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αποχαιρετούν δύο ήρωες που έπεσαν στο καθήκον τους», δήλωσε ο κ.Καμμένος για τους δύο πιλότους.

 

Ο 35χρονος Παναγιώτης Λάσκαρης ήταν έγγαμος με ένα γιο, ενώ 31χρονος Αθανάσιος Ζάγκας ήταν επίσης έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη.

 

Οι δύο αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης στην αεροπορική βάση Αλμπαθέτε της Ισπανίας. Σημειώνεται ότι οι σοροί των δύο πιλότων μεταφέρθηκαν από την Ισπανία στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες με πολεμικό αεροσκάφος C-27J.

 

Το εθνος και οι ένοπλες δυναμεις της χώρας αποχαιρετούν δύο ήρωες που έπεσαν στο καθήκον τους.

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους και το οποίο είναι σε καλή κατάσταση. Όλα τα στοιχεία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνηγορούν στη «μηχανική βλάβη» ως αιτία της πολύνεκρου στρατιωτικού δυστυχήματος.